Blog

2021.11.02 22:23
Csacska Macska
Csacska Macska
Kreatív, letörölhető, újraszínezhető, mi az?

Pár évvel ezelőtt találkoztam először a Hello My Wall - Padlopival. A kisfiam keresztanyja hozta ajándékba az akkor alig 3 éves fiamnak és az alig másfél éves lányomnak. Egy hatalmas autópályás letörölhető színezőt kaptunk és ámultam, amikor kivettem a henger alakú dobozból, kigurítottam és egy hatalmas óriás színező kelt életre a szoba közepén.

 

Bevallom kicsit szkeptikus voltam, mert a kisfiam nem szeret színezni. Mivel elég erős személyiség, sokszor kiborul, ha nem sikerül valami elsőre, pláne, hogy van egy kishúga, aki szívesen beletrollkodik a már elkészült műbe. Féltettem a szőnyeget, a követ, a kanapét és mindent, ami összefirkálható.

2021.06.30 22:22
Csacska Macska
Csacska Macska
Milyen a jó Gyerekjáték?

Mielőtt anyuka lettem, teljesen más kép élt bennem a gyerekek játékkal kapcsolatos viszonyáról. Vízionáltam, hogy a jövendőbeli kislányom, kisfiam édesdeden, önfeledten színez, kirakózik, együtt társasozunk, mindenki nevet és hatalmas a béke. Ebben a vízióban a gyerekeim kisangyalok voltak, akik végigalusszák az éjszakát, nem két cicifetisiszta kis bélpoklos, akik sokszor óránként kelnek.

A fáradtság, a munka, a házvezetés, vagy épp a kistestvér érkezése nem a kreativitás melegágya. Így a közös gyurmázás háttérbe szorul a mosás, ebédfőzés, teregetés, uzsikészítés, etetés és az utána való romeltakarítás, pelenkázás időviharában. Ilyenkor egy anyuka hálás már egy a pár perces zuhanyért, vagy egy még langyosan elfogyasztott kávéért is és próbáljuk csemeténket különböző módszerekkel lekötni.

A valóság az, hogy a gyermekek nagy többsége átlát a szitán és amúgy is jobban szeret a szülővel játszani, mint egyedül, épp ezért minden jól megválasztott játék igazi kincs. De anyukaként él bennünk a vágy, hogy a játék a szórakoztatáson kívül fejlesszen is és fontos, hogy tényleg lekösse a gyermek figyelmét, ha lehet ne csak pár percre.

A kényelmes és biztonságos online fizetést a Barion Payment Zrt. biztosítja, MNB engedély száma: H-EN-I-1064/2013. Bankkártya adatai áruházunkhoz nem jutnak el.